Monica Anisie, dupa ce Bucureștiul a depașit indicele de intrare in SCENARIUL ROȘU: 'La intrebarea daca elevii se duc școala trebuie sa raspunda prefectul'

Postat la: 18.10.2020 14:24

Bucureştiul a înregistrat duminică 770 de cazuri noi de COVID şi a trecut de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, ceea ce ar implica adoptarea unor măsuri suplimentare de restricție și intrarea în scenariul roșu. Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat că decizia de a se închide școlile va fi luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, iar anunțul va fi făcut de prefectul Bucureștiului, afla în concediu de odihnă.

”DSP va prezenta o analiză a situației epidemiologice. În funcție de focarele existente în unitățile de învățământ, Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență poate decide suspendarea temporară, pentru 14 zile, a activităților care presupun prezența față în față. În absența unei astfel de decizii, unitățile vor funcționa în scenariul 2. Până când Comitetul va emite această hotărâre, unitățile vor funcționa în scenariul 2, ca și până acum.

Citește și: Atenționare de ultimă oră! Cum a fost răsturnată declarația lui Raed Arafat

Eu nu pot să mă pronunț în legătură cu această situație. Nu pot eu să mă pronunț în locul Comitetului. Mânie dimineață, la ora 8, am convocat o ședință operativă la Inspectoratul Școlar al Municipiului București.

La întrebarea dacă elevii se vor mai duce la școală trebuie să răspundă prefectul Municipiului București. Școala online va fi 14 zile, dacă scade incidența. Eu nu mă pronunț pe ce cred, ci spun care sunt prevederile legale.”, a declarat Monica Anisie, la România TV.

Citește și: Blat PSD-PNL? Fina unui baron social-democrat, readusă de Nelu Tătaru la Ministerul Sănătății .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu