Ministrul turc de externe spune ca relatiile Turciei cu Rusia sunt prea puternice ca sa le rupa Macron

Postat la: 16.04.2018 16:15

Relaţiile Turciei cu Rusia sunt prea puternice ca să le rupă preşedintele Franţei, a declarat ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, luni, după ce Emmanuel Macron a afirmat că sprijinul Ankarei pentru loviturile aeriene în Siria arată că Turcia s-a ''separat'' de Rusia, relatează Reuters şi AFP.

Exprimându-se în cadrul unei conferinţe de presă la Ankara cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, Cavusoglu a precizat că relaţiile Turciei cu Rusia nu reprezintă o alternativă la relaţiile Ankarei cu NATO, Franţa şi SUA, scrie agerpres.ro.

Macron a afirmat, într-un interviu difuzat duminică seara, că loviturile aeriene occidentale în Siria, efectuate ca răspuns la un presupus atac chimic, imputat regimului preşedintelui sirian Bashar Al-Assad, ''au separat'' Turcia de Rusia, care îşi coordonează totuşi eforturile în dosarul sirian.

Şeful NATO a sosit luni la Ankara pentru convorbiri oficiale, după loviturile aeriene întreprinse în noaptea de vineri spre sâmbătă de SUA, Franţa şi Marea Britanie împotriva instalaţiilor pentru arme chimice ale regimului sirian, informează la rândul său agenţia APP. În cursul vizitei sale, Stoltenberg are prevăzute convorbiri cu mai mulţi oficiali turci, inclusiv cu preşedintele Recep Tayyip Erdogan.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu