Ministrul Transporturilor: 'Valoarea investitiilor publice in primele opt luni a ajuns la 24,7 miliarde de lei, un maxim istoric'

Postat la: 16.09.2020 18:00

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, că valoarea investiţiile publice în primele opt luni ale anului a ajuns la 24,7 miliarde de lei, precizând că acesta reprezintă un maxim istoric.

Lucian Bode a declarat, în judeţul Argeş, că Guvernul Orban a reuşit trecerea de la un model economic bazat pe consum la unul pe stimularea investiţiilor, potrivit news.ro.

Citește și: Codrin Ștefănescu, ieșire scandaloasă la adresa lui Nicușor Dan și Rareș Bogdan: ‘Oricât de mare ar fi mizeria, rahatul, șpaga, chiar nu contează!’

"În cele zece luni de când Guvernul Orban se află la Palatul Victoria, am reuşit să schimbăm o paradigmă, să trecem de la un model economic bazat pe consum, la un model economic bazat pe stimularea investiţiilor. Consider că este un model economic sănătos, care duce la dezvoltare economică, care duce la creşterea numărului de locuri de muncă şi la bunăstarea cetăţenilor”, a afirmat Lucian Bode.

El a transmis că în primele opt luni suma investită în economie a fost de 24,7 miliarde de lei.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

“Valoarea investiţiilor publice în primele opt luni în România a ajuns la un maxim istoric, vorbesc de cea mai mare sumă investită în economie în ultimii ani, 24,7 miliarde de lei. Dacă ar fi să mă raportez la compenenta de investiţii infrastructură de transport, tot după mulţi ani bugetul Ministerului Transporturilor a fost rectificat în acest an de două ori pozitiv, ajungând astăzi la 13 miliarde de lei, un buget record pentru ministerul nostru. Pe componenta de fonduri europene, având alocaţi 6,1 miliarde de lei am reuşit să executăm, în opt luni de zile, 3,5 miliarde de lei, în raport cu aproape 4 miliarde cât au reuşit cei dinaintea noastră într-un an întreg”, a mai afirmat Bode.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu