Ministrul transporturilor se plange de investitorii 'șmecheri' - Ne-am batut inclusiv cu romani de la Bruxelles care pun bețe-n roate Romaniei

Postat la: 16.03.2019 18:40

Răzvan Cuc, s-a plâns, de anumiți investitori „șmecheri”,care blocheaza proiecte, mentionand ca a fost nevoit „să se bată” și cu anumiți români de la Bruxelles, care „vor să pună bețe-n roate României”.

„Știți, tot timpul aruncăm Domnule, e ministerul de vină, e ministerul de vină! Să știți că ministerul s-a zbătut foarte mult. Dacă ministerul nu se zbătea, România în momentul acesta nu avea ce să semneze - vorbesc de contracte de proiectare și execuție - și trebuie să asigurăm absorbția de fonduri europene, pe de o parte, și pe de altă parte, să creăm o predictibilitate pe piața constructorilor. Dacă nu scoteam proiectele în 2017 - pentru care vă spun că ne-am bătut extraordinar de mult, inclusiv cu anumiți români care sunt pe la Bruxelles pe acolo și pun tot felul de bețe-n roate României...”, a declarat Razvan Cuc la Digi24.

Citeste si Autoritățile române fac verificări privind vizita în România a autorului atacului din Noua Zeelandă

„Sunt anumite firme care cer clarificări la caietul de sarcini, dar de ce oare vedem noi că la licitațiile acestea avem câte patru-cinci firme care-și depun ofertele și dup-aia avem o firmă care spune domnule, aveți o problemă la documentație. Sunt unele firme care n-au înțeles că România are nevoie de infrastructură și preferă să blocheze astfel de proceduri prin tot felul de instanțe. Tot ce pot eu să fac este să urmăresc foarte atent parcursul unei astfel de firme și în momentul în care într-adevăr ajunge să câștige o licitație să ne convingem că au avut intenții bune și dacă duc construcția la bun sfârșit așa cum trebuie să o ducă prin contract nu numai din punct de vedere al termenelor de execuție, dar și din punct de vedere calitativ”, a completat ministrul.

„Pitești-Craiova e un proiect pe care l-am lansat în 2017, aveam acord de mediu, un proiect absolut necesar în zona respectivă. Vreau să vă spun că la acel proiect a contestat în primul rând - asta trebuie să știe românii - a contestat o firmă care nici n-a participat la licitație. (...) Trebuie să spunem românilor - eu o spun cu subiect și predicat, pentru că sunt deosebit de aplicat pe subiectul cu Pitești-Craiova și tocmai de aceea voi modifica și legislația pe partea de achiziții, săptămâna viitoare, ca să nu ne mai întâlnim cu o astfel de probleme - în primul rând, firma care a contestat a contestat rezervele de implementare (...) Niște șmecheri vor să blocheze anumite proiecte și atunci le contestă. Ce interes avea o firmă, care n-a participat, să conteste? Înțeleg să conteste o firmă care a participat și s-a considerat neîndreptățită, dar una care nu participă de ce contestă?” , a arătat Răzvan Cuc.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu