Ministrul Transporturilor, Lucian Bode: Mi-aș dori ca toți operatorii feroviari sa beneficieze de material rulant produs in Romania

Postat la: 14.02.2020 17:23

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și-ar dori ca toți operatorii feroviari să beneficieze de material rulant produs în România și a spus că transportul feroviar va beneficia de susținere politică și financiară tot mai consistentă în perioada următoare, anunță MEDIAFAX.

Lucian Bode a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, la un eveniment de marcare a 150 de ani de la înființarea unei companii clujene de material rulant, că Guvernul va încuraja investițiile și dezvoltarea sectorului privat.

Citește și: A fost detonată nucleara, după reținerea lui Beuran: Urmează Arafat

„Industria feroviară românească este sprijinită de la nivel național și european. Având în vedere tendința europeană a mijloacelor cu impact ecologic cât mai redus, transportul feroviar va beneficia de susținere politică și financiară tot mai consistentă în perioada următoare. Sunt foarte atent la tot ceea se întâmplă în această industrie și mi-aș dori ca toți operatorii feroviari să beneficieze de material rulant produs în România, fie că este vorba de vagoane, locomotive sau tramvaie. Vă asigur că Guvernul din care fac parte va încuraja investițiile și dezvoltarea sectorului privat”, a spus Bode.

Ministrul Transporturilor a urcat într-un vagon de tren recondiționat în cadrul societății clujene, costurile lucrărilor fiind de 480.000 de euro.

Citește și: Nu este un pericol social! Tribunalul București, decizie în cazul medicului Mircea Beuran .

La eveniment au mai participat președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop, europarlamentarii Vasile Blaga, Rareș Bogdan și Gheorghe Falcă, fostul ministru al Transporturilor, Ioan Rus, primarul Emil Boc și mitropolitul Clujului, IPS Andrei Andreicuț.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu