Ministrul Transporturilor, dupa inaugurarea Magistralei M 5: 'Sa dea Dumnezeu sa avem suficienti calatori'

Postat la: 15.09.2020 23:00

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a afirmat, marţi seară, că numărul celor care călătoresc cu metroul s-a redus foarte mult în pandemie, de la 600.000 – 700.000 zilnic, la 300.000 în prezent. ”Să dea Dumnezeu să avem suficienţi călători”, a afirmat ministrul, referindu-se la Magistrala M 5, inaugurată marţi.

Lucian Bode a vorbit, marţi seară, la TVR, despre Magistrala M 5 de metrou care a fost inaugurată marţi, potrivit news.ro.

Citește și: Ultim moment! Marcel Ciolacu: ‘Am luat decizia ca PSD să meargă singur la aceste alegeri’

”Capacitatea proiectată de a fi transportaţi călători pe cei 7 km pe această magistrală este de 50.000 călători pe oră, pe sens. Aşadar, să dea Dumnezeu să avem suficienţi călători, pentru că înainte de pandemie aveam 600.000 - 700.000 călători pe zi, călători cu metroul în Bucureşti. Acum avem în jur de 300.000. S-a redus foarte mult în pandemie”, a afirmat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, timpul mediu de aşteptare este de 6 minute.

”Practic, circulă 60 de trenuri în fiecare zi, odată cu intrarea celor 6 trenuri pe Magistrala M5, vor circula în fiecare zi 60 de trenuri. Timpii de aşteptare sunt undeva la şase minute”, a mai airmat Bode.

Ministrul Transporturilor a vorbit şi despre cumpărarea a 13 trenuri noi.

Citește și: Ciolacu: ‘Facem un ultim apel către organele abilitate să se autosesizeze în cazul domnului Nicușor Dan’

”Dorim să achiziţionăm 13 trenuri noi, special pentru acest proiect. Din păcate, suntem la Curtea de Apel cu o contestaţie şi aşteptăm rezultatul contestaţiei şi vom avea 13 trenuri noi, achiziţionate pentru acest proiect”, a mai afirmat Bode.

Magistrala M 5 de metrou a fost inaugurată, marţi, în prezenţa preşedintelui Klaus IOhannis, a premierului Ludovic Orban şi a ministrului Transporturilor.

Oficialii au făcut prima călătorie cu metroul pe noua magistrală.

Linia de metrou s-a deschis deschide la aproape nouă ani de la începerea lucrărilor.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu