Ministrul Muncii: 'Legea Adopțiilor sa fie aprobata in consens, dupa dezbateri. E vorba de copiii Romaniei'

Postat la: 17.05.2019 15:47

Ministrul Muncii și Justiției Sociale, Marius Budăi, susține că și-ar dori ca Legea Adopțiilor să fie adoptată în consens, după dezbateri publice repetate, întrucât este vorba de copiii României, nu despre mutarea unei clădiri sau alte decizii administrative, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Marius Budăi a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferință de presă că vor avea loc dezbateri pe Legea Adopțiilor unde toți interesați – societatea civilă, autorități, să își spună punctul de vedere transparent, iar opinia publică să aibă reacții.

Citește și: Bogdan Diaconu a LUAT FOC după scandalul de la Eurovision: 'Cer retragerea României din acest concurs'

„Avem în Parlament, acum, Legea Adopțiilor și decizia trebuie luată într-un consens național iar dezbaterile trebuie să fie transparente. Din discuțiile pe care le-am avut cu Comisia de muncă din Camera Deputaților, se vor organiza dezbateri unde toți interesați – societatea civilă, autorități, să își spună punctul de vedere transparent, iar opinia publică să aibă reacții. Să vedem ce se va decide, e un subiect sensibil, e o chestiune pe care nu o poți decide într-o zi, cred că trebuie dezbateri repetate și să fie publice. Mi-aș dori ca legea să fie aprobată când toate ideile sunt împărtășite și s-a ajuns la un consens. Nu este o chestiune pe care să o decizi în câteva zile ci trebuie dezbătută de toți factorii astfel încât să voteze în cunoștință de cauză. E vorba de copiii României, nu de transferul unei clădiri sau despre o decizie administrativă. E o chestiune sensibilă și trebuie ca toate părerile să fie ascultate”, a spus Budăi.

Ministrul Muncii a avut, vineri, la Cluj-Napoca, întâlniri cu sindicatele, cu asociațiile vârstnicilor și cu reprezentanții instituțiilor din subordinea Ministerului Muncii.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu