Ministrul Mircea Dobre, la Mamaia: De la an la an, trebuie sa oferim servicii turistice tot mai calitative“ (galerie foto)

Postat la: 21.04.2017 13:09

Prezent la intalnirea cu agentii economici din turism, care se desfasoara in aceste momente in Mamaia, ministrul turismului, Mircea Dobre, s-a declarat dezamagit de faptul ca putini hoteluri au raspuns invitatiei de a participa la dezbaterea publica.

„Speram sa avem un sezon estival mai bun ca cel de anul trecut. De la an la an trebuie sa oferim servicii turistice tot mai calitative. Trebuie sa fim pregatiti sa intampinam turistii pe litoral“, a declarat ministrul Mircea Dobre.

Printre cei prezenti se numara si primarul municipiului Constanta, Decebal Făgădău, dar şi primarul oraşului Năvodari, Florin Chelaru.

Fagadau spune ca autoritatile locale vor sa construiasca un produs turistic unit si competitive, care se numeste Dobrogea. „Cred ca suntem pe un drum bun“, a conchis Făgădău.
 
„Forta de munca in turism este un dezastru. Trebuie sa facem ceva in acest sens pentru a putea oferi servicii de calitate“, a spus Nicolae Bucovală, presedintele Asociatiei Patronale Mamaia. „Mamaia trebuie să devina un model pentru restul statunilor“, a mai spus Nicolae Bucovală. 

Fagadau le-a multumit reprezentantilor Asociatiei Patronale Mamaia pentru ceea ce fac.
 
„Pe viitor vom schima taxa de promovare in taxa de dezvoltare turistica. Mamaia si Constanta sunt pregatite sa isi intâmpine turistii. Noi venim mereu cu solutii, nu vom critica“, a mai spus primarul Făgădău. 

Mohammad Murad, de la Federaţia patronatelor din turismul românesc, a spus ca importanta este comunicarea dinte autoritati si mediul de afaceri. „Mai intai apare o lege, apoi ne intalnim si ne gandim cum sa o schimbam. Nu e mai bine sa existe dezbateri publice cu mediul de afaceri“, sustine Murad.

„Noi facem invetitii importante in turism. Dar ce avantaje au aceste firme de la guvernul Romaniei? Sunt firme staine care au aceste avantaje, iar firmele romanesti nu. Vrem un dialog cu ANAF. In plin sexon estival avem controale de la ANAF si primim amezi. Daca un angajator are un angajat la negru i se face dosar penal. Dar cate persoane sunt in ministete care nu fac nimic? Mediul de afaceri plăteste 10 milioane de euro pe an pentru angajari. Oamenii pleaca din Romania. Noi nu avem oameni. Nu gasim angajati. Domnule ministru, sa stam la masa si sa discutam toate aceste probleme", a spus Murad. 

Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu