Ministrul francez al finanțelor propune un control mai strict al grupurilor islamiste, dupa decapitarea unui profesor de catre un atacator islamist

Postat la: 18.10.2020 14:55

Ministrul francez de finanțe, Bruno Le Maire, a declarat duminică că va propune întărirea controalelor asupra fluxurilor financiare ale unor asociații islamiste, după decapitarea unui profesor de către un atacator islamist, relatează Reuters.

„Există o problemă de finanțare a mai multor asociații islamiste pe care cred că putem și trebuie să facem mai bine”, a declarat el pentru France 3 Television, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Avem dovada! Florian Coldea este profesor colaborator la SNSPA! Tot în cadrul instituției lucrează și soția sa

Vineri seara, în Conflans-Sainte-Honorine, o suburbie din nord-vestul Parisului, un profesor de istorie a fost decapitat de un tânăr de 18 ani de origine cecenă.

Președintele francez Emmanuel Macron a spus că profesorul a fost ucis pentru că „a predat despre libertatea de exprimare” şi a adăugat că „nu vor câştiga ... Vom acţiona".

Citește și: Ieșire dura a lui Cozmin Gușă la adresa lui Ludovic Orban: ‘Stai în fotoliul puterii tocmai pentru c-ai păcălit viața și școala’ .

Atacul a avut loc, vineri, în jurul orei locale 17:00, lângă şcoala la care preda profesorul.

Atacatorul a fost împuşcat în timp ce ofiţerii au încercat să-l aresteze în urma atacului.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu