Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici prezideaza reuniunea ECOFIN

Postat la: 12.02.2019 07:39

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici va prezida marți a doua reuniune a Consiliului UE pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), anunță Mediafax.

Pe agendă figurează adoptarea propunerii de compromis a Președinției române a Consiliului în privința Pachetului privind Sistemul European de Supraveghere Financiară (ESFS) și a concluziilor Raportului privind Sustenabilitatea Fiscală, descărcarea de gestiune bugetară pentru execuția aferentă anului 2017 și orientările privind construcția bugetului UE din 2020.

De asemenea, Comisia Europeană va prezenta comunicarea „Către un proces decizional mai eficient și mai democratic în domeniul politicii fiscale a UE”. Documentul propune o foaie de parcurs pentru o tranziție progresivă de la unanimitate la sistemul de vot cu majoritate calificată în anumite domenii ale politicii fiscale a UE.

Eugen Teodorovici a participat și la reuniunea Eurogrup în format extins, unde a fost discutată propunerea privind instrumentul bugetar pentru convergență și competitivitate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu