Ministrul de Finanțe, intalnire importanta cu responsabilul pentru zona Euro: cifre incurajatoare pentru Romania

Postat la: 16.09.2017 13:54

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a avut o întâlnire cu cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisarul responsabil pentru moneda euro și dialogul social. Oficialul european s-a arătat foarte mulțumit de progresele înregistrare de România, mai ales că țara noastră are o creștere economică cu 7,7% mai mare decât media europeană.

Citește și: ALERTĂ - SRI reacţionează la acuzaţiile lansate de fostul colonel Daniel Dragomir

Citește și: Victor Ciutacu reacționază DUR după ultimul comunicat al SRI şi ameninţă cu noi dezvăluiri: 'Dacă vreţi nume, încep să scriu'

”În contextul reuniunii informale a Consiliului ECOFIN, organizate de Președinția estoniană în perioada 15-16 septembrie 2017, ministrul finanțelor publice, domnul Ionuț Mișa, a avut o întâlnire bilaterală cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, comisarul responsabil pentru moneda euro și dialogul social, precum și pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și uniunea piețelor de capital.

Discuțiile au vizat aspecte legate de situația macroeconomică la nivelul României și viitorul Uniunii Economice și Monetare.

Ministrul român de finanțe a evidențiat creșterea economică de 5,6% din anul 2017, bazată atât pe consum cât și pe o creștere a volumului producției industriale mai mare cu 8% față de aceeași perioadă a anului anterior, precum și scăderea ratei șomajului, care a înregistrat în luna iulie 2017 un nivel de 5,2% față de 7,7% media europeană.

Discuțiile au mai vizat creșterea PIB și rectificarea pozitivă realizată datorită creșterii veniturilor bugetului general consolidat.

De asemenea, ministrul Ionuț Mișa a reconfirmat angajamentul privind păstrarea deficitului bugetar în limitele de 3%, stabilite de Pactul de Stabilitate și Creștere.

Domnul Dombrovskis a apreciat rezultatele obținute de România și s-a arătat deschis dialogului și în viitor”, arată Ministerul de Finanțe.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu