Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, transmite un mesaj de condoleante apropiatilor profesorului francez ucis vineri, langa Paris

Postat la: 17.10.2020 15:32

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, transmite un mesaj de condoleanţe apropiaţilor profesorului francez ucis vineri şi subliniază că România şi Franţa sunt "unite în lupta contra terorii", potrivit Agerpres.

"Condamn cu fermitate oribilul atac din Conflans-Sainte-Honorine. Condoleanţe apropiaţilor lui Samuel Paty, suntem solidari cu Franţa, lovită de terorism. România şi Franţa - unite în lupta contra terorii", a scris şeful diplomaţiei române pe Twitter.

Vezi și: Românii şi-au schimbat priorităţile în pandemie - Înmatriculările auto s-au prăbuşit faţă de anul trecut

Mai multe persoane, între care un minor, au fost reţinute, după decapitarea unui profesor de istorie lângă un colegiu din Conflans-Sainte-Honorine, în suburbiile vestice ale Parisului, potrivit AFP.

Preşedintele francez Emmanuel Macron a declarat vineri seara că profesorul a fost victima unui "atentat terorist islamist tipic" şi a asigurat că "obscurantismul şi violenţa care îl însoţesc nu vor câştiga", a relatat Reuters.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu