Ministrul Daea: Cea mai mare problema a agriculturii este aceea de a da drumul la sistemul de irigații

Postat la: 20.05.2017 11:24

Ministrul Petre Daea a declarat sâmbătă, la Satu Mare, că problema cea mai mare a agriculturii este de a porni sistemul de irigații din sudul țării.

f9a9ad70-0685-4154-8687-9fab0eaba6b2

"Cea mai mare problemă a agriculturii este aceea de a da drumul la sistemul de irigații, evident în partea de sud a țării, acolo unde avem sistemul de irigații. Am pornit această acțiune, este investiția cea mai mare pe care o are în gestiune Ministerul Agriculturii, pentru a pune în stare de funcționare cele două milioane hectare de irigații. Anul acesta am pornit cu cele 40 de amenajări, ceea ce înseamnă, până în anul 2020, 1,3 milioane hectare de irigații, pentru că acolo avem organizate asociațiile de udători, în așa fel încât în momentul în care punem apa la distribuție gratuit, ei să poată să se organizeze să asigure cantitatea de apă în perioadele când plantele o cer", a afirmat Daea.

Ministrul Agriculturii efectuează sâmbătă o vizită în județul Satu Mare, el având programată o întâlnire cu fermierii, o vizită la o plantație de goji și participarea la Festivalul Căpșunilor din localitatea Halmeu.

AGERPRES/(A — autor: Gheorghe Pietrar, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu