Ministrul Culturii, atacat violent din USR: 'Statul roman se da singur afara din Muzeul Peles'

Postat la: 13.09.2019 15:00

Iulian Bulai, deputat USR, a publicat vineri un mesaj prin care critică lipsa de acţiune a ministrului Culturii, Valer-Daniel Breaz, cu privire la ansamblul Peleş şi în care atrage atenţia că o dependinţă a palatului a fost deja evacuată şi predată proprietarilor şi că următorul pe listă este muzeul.

Bulai, fervent critic la adresa ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale, a scris vineri pe Facebook: „Statul român se dă singur afară din Muzeul Peleş, iar ministrul Breaz se aşteaptă să plătească familia regală ca să rămână deschis! De luni de zile, Ministerul Culturii nu mai are contract cu Casa Regală pentru chiria ansamblului de la Peleş. Negocierile pentru prelungirea contractului trebuiau să-nceapă în martie”.

Senator ALDE, atac EXPLOZIV la adresa lui Teodor Meleșcanu: te-ai aruncat în brațele Vioricăi Dăncilă

El a precizat că în urmă cu două zile „a fost predată Căsuţa Poartă, urmează să fie evacuat şi muzeul”. În sprijinul acestei afirmaţii, el a publicat o parte dintr-un proces verbal de predare-primire.

„Nu-l întreb pe ministrul Breaz de ce nu s-a prelungit contractul de închiriere - pentru că ştiu: din incompetenţă şi nesimţire -, dar l-aş întreba altceva: aşa un lucru de nimic pentru naţiunea română i se pare Muzeul Peleş cât să-i fie indiferent dacă rămâne deschis sau nu? A, şi mai am o întrebare: cine-o să facă închisoare pentru lunile de utilităţi plătite de Minister la Peleş după ce statul român nu mai avea niciun fel de relaţii contractuale cu proprietarii şi-şi tot amâna evacuarea?”.

Până la momentul publicării acestei ştiri, Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale nu a răspuns solicitării făcute de News.ro de a comenta şi oferi detalii cu privire la situaţie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu