Ministrul austriac de Externe nu s-a spalat pe maini și s-a infectat: A luat virusul la reuniunea la care a participat și Bogdan Aurescu

Postat la: 17.10.2020 11:56

Ministrul de externe austriac, Alexander Schallenberg, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 şi se află în carantină la domiciliu fără simptome, a declarat sâmbătă o purtătoare de cuvânt a diplomaţiei austriece, relatează Reuters şi EFE.

"Există suspiciuni că Schallenberg s-ar fi putut contamina luni la o reuniune a Consiliului Afaceri Externe la Luxemburg", a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului austriac de Externe, adăugând totuşi că acesta nu prezintă simptome şi a fost testat în urma unei măsuri de rutină, scrie agerpres.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Omoloaga sa belgiană, Sophie Wilmes, a anunţat vineri că a intrat în autoizolare prezentând simptome suspecte de contaminare cu SARS-CoV-2 după ce a participat la aceeaşi reuniune la care a participat și Bogdan Aurescu, notează Reuters.

Schallenberg a asistat de asemenea la o şedinţă a guvernului austriac miercuri, dar membrii cabinetului au purtat măşti faciale, a indicat reprezentanta MAE austriac.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu

În consecinţă, şeful diplomaţiei austriece a trebuit să-şi suspende deplasările în străinătate preconizate pentru săptămâna viitoare în Regatul Unit, Danemarca, Grecia şi Cipru.

Angajaţii MAE austriac care au intrat în contact cu Schallenberg au fost anunţaţi în legătură cu testul pozitiv al ministrului şi vor fi supuşi unui test PCR.

Citește și: Sorin Grindeanu, ieșire devastatoare: ‘Măsluiesc cifrele. PNL și Klaus Iohannis; vor să se țină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România’

Cabinetul de miniştri austriac a trecut prin emoţii în urmă cu mai puţin de două săptămâni când unui coleg apropiat cancelarului Sebastian Kurz i-au fost depistate rezultate pozitive la COVID-19.

"Ca măsură de precauţie, toţi membrii guvernului vor fi testaţi sâmbătă", a anunţat purtătoarea de cuvânt citată.

Citește și: Nelu Tătaru, prima reacție după noul record de infectări cu COVID-19: ‘Vom avea o creștere progresivă și în următoarele zile’ .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu