Warning: session_start(): open(/home/epolitic/public_html/.tmp/sess_qttbn02p7jeoa8nq3v5jd8nah1, O_RDWR) failed: No space left on device (28) in /home/epolitic/public_html/.includes/init/session.php on line 12
Ministrul Apararii Nationale, intalnire cu omologul ucrainean, in marja conferintei de la München

Ministrul Apararii Nationale, intalnire cu omologul ucrainean, in marja conferintei de la München

Postat la: 14.02.2020 14:24


În marja Conferinței de Securitate de la München, ministrul apărării naționale, Nicolae Ciucă, a avut vineri, 14 februarie, o întâlnire bilaterală cu omologul ucrainean, Andriy Zahorodniuk.

În cadrul discuțiilor a fost subliniat progresul semnificativ înregistrat de cooperarea româno-ucraineană în domeniul apărării, precum şi perspectivele favorabile pentru dezvoltarea acesteia, cu accent pe creşterea interoperabilităţii prin participarea, în comun, la diferite exerciţii militare multinaționale.
Cei doi demnitari au analizat evoluţiile recente ale situaţiei de securitate regională și modalitățile concrete de cooperare pentru implementarea Pachetului de măsuri aliate destinate creșterii securității la Marea Neagră, adoptat în aprilie 2019 la Washington.

Ambele părţi au exprimat interesul pentru intensificarea acțiunilor comune în scopul asigurării unui climat de stabilitate în regiunea extinsă a Mării Negre, cu o importanță aparte pentru securitatea europeană.

Ministrul român al apărării a recomandat, totodată, consolidarea cooperării partenerului ucrainean cu NATO şi UE, precum şi valorificarea instrumentelor specifice destinate partenerilor, salutând, în acelaşi timp, progresul înregistrat în procesul de pregătire şi dezvoltare a capabilităților forţelor armate ucrainene. În acest context, a fost evidențiat nivelul bun al cooperării în cadrul proiectelor dezvoltate în format aliat şi UE, în special în direcția transpunerii în practică a inițiativelor subsumate Pachetului Cuprinzător de Asistență al Alianței pentru Ucraina.

Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă 
 
 
 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu