Ministrul apararii nationale, intalnire cu omologul olandez, in marja conferintei de la München

Postat la: 14.02.2020 18:36

Întrevederea ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, cu ministrul apărării din Regatul Ţărilor de Jos, Ank Bijleveld, desfășurată vineri, 14 februarie, în marja Conferinței de Securitate de la München, a reprezentat un bun prilej pentru aprofundarea dialogului politico-militar pe teme de interes reciproc, fiind abordate cu precădere aspecte ale relaţiei bilaterale în domeniul apărării şi cooperarea în context aliat, precum şi al Uniunii Europene, în cadrul proiectelor dezvoltate în format multinațional.

În cadrul discuțiilor, ministrul Nicolae Ciucă a evidențiat importanța strategică a Mării Negre pentru securitatea regională și a continentului european. În context, a mulțumit omologului pentru contribuţia ţării sale la implementarea măsurilor de consolidare a flancului estic aliat, exemplificând prin participarea navelor Marinei Regale a Țărilor de Jos și a militarilor din Forțele Terestre la exercițiile multinaționale organizate de România.

Totodată, cei doi miniștri au exprimat interesul pentru intensificarea dialogului strategic politico-militar și a cooperării practice la nivelul celor două armate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu