Ministrul Apararii da noi detalii despre achizitionarea 'corvetelor multifunctionale': 'Nu poate justifica incalcarea legilor'

Postat la: 14.06.2019 02:00

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, afirmă că nu au fost exercitate presiuni în legătură cu procedura de achiziţie aferentă programului de înzestrare "Corveta multifuncţională", nici asupra sa şi nici asupra instituţiei pe care o conduce, potrivit agerpres.ro.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

"Doresc să precizez cât se poate de clar că nu există niciun fel de presiuni care să fie exercitate asupra Ministerului Apărării Naţionale sau asupra mea, ca ministru, în legătură cu procedura specifică de achiziţie aferentă programului de înzestrare esenţial 'Corveta multifuncţională'. Ca membru al Guvernului României, am datoria să respect şi să impun respectarea legilor ţării în exercitarea mandatului meu, aşa cum am jurat la învestirea ca ministru al Apărării Naţionale", a scris Leş joi pe Facebook.

În opinia sa, înzestrarea Forţelor Navale Române cu nave moderne, care să contribuie la întărirea securităţii naţionale a României ca stat riveran la Marea Neagră, reprezintă o prioritate absolută.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

"Însă urgenţa incontestabilă cu care se cere implementarea acestui program nu poate justifica încălcarea legilor. Asigur opinia publică de faptul că procedura de achiziţie va fi derulată cu respectarea strictă a cadrului legislativ, iar soluţia, aşa cum va rezulta ea din aplicarea acestor legi, va fi comunicată cu celeritate", a precizat ministrul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu