Ministrul Agriculturii, acuzații dure catre fermieri: 'Exista vanatori de subvenții. Nu sunt interesați sa faca performanța, ci doar sa incaseze banii'

Postat la: 16.01.2020 12:48

În agricultură există vânători de subvenții, care nu sunt interesați să facă performanță ci doar să încaseze banii, a declarat miercuri ministrul Agriculturii Adrian Oros la Digi24. Ministrul Agriculturii a mai spus că legislația va defini fermierul drept cel care obține 80% din venituri din agriculură, tocmai pentru a evita aceste situații.

Citește și: Ministrul de Finanțe îi lovește pe operatorii economici: Amenzi de până la 10.000 de lei pentru nedotarea cu case de marcat (proiect)

Adrian Oros spune că după introducerea subvențiilor au intrat în agricultură nu numai fermieri, ci și chiar fonduri de investiții, care nu fac performanță, ci doar vânează subvenții, iar dacă acestea vor dispărea „vânătorii” vor investi în alte activități.

Ministrul este de părere că eliminarea acestor comportamente ar fi posibilă doar cu asociațiile de producători. „Este nevoie de consolidare în agricultură, doar așa pot negocia fermierii cu partenerii de business”, a spus ministrul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu