Ministrerul Finanțelor Publice, vești importante pentru posesorii de titluri de stat

Postat la: 12.08.2018 16:14

Mai sunt doar zece zile lucrătoare până când se închide cea de-a doua emisiune de titluri de stat din cadrul Programului Tezaur, ediţia Centenar, destinată exclusiv populaţiei. Aceasta a fost lansată pe 1 august şi se încheie pe 24 august, atenționează Ministerul Finanțelor Publice - MFP, scrie Mediafax.

Titlurile de stat, emise de MFP, au o valoare nominală de 1 leu, o scadenţă la trei ani, o dobândă anuală de 4,5% plătibilă la termenele din prospectul de emisiune, iar veniturile aferente sunt neimpozabile.

Achiziţionarea de titluri poate fi efectuată de către persoanele fizice rezidente majore la data efectuării subscrierii, precum şi de cele care au participat la emisiunea anterioară, din luna iulie.

Pentru acest scop, poate fi utilizat atât numerarul, cât şi viramentul bancar, plata putând fi făcută la unităţile operative ale Trezoreriei Statului şi la oficiile Poştei Române.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni, însă valoarea maximă cumulată a acestora nu poate depăşi 100.000 de lei.

În perioada de subscriere, investitorii au posibilitatea să solicite anularea sumei subscrise, prin depunerea unei cereri de anulare. După încheierea perioadei însă, subscrierile sunt irevocabile şi nu mai pot fi anulate.

De asemenea, în caz de deces, dreptul de proprietate asupra titlurilor de stat se transferă moştenitorilor care prezintă documentele legale necesării atestării calităţii de moştenitori.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu