Militarul inecat duminica in timp ce incerca sa salveze un copil, avansat in grad de ministrul apararii

Postat la: 13.06.2018 19:15

Miltarul care s-a înecat duminca în zona plajei Corbu încercând să salveze un copil a fost avansat la gradul de sublocotenent post-mortem de către ministrul apărării, Mihai Fifor.

Sublocotenetul post-mortem Petru Cosma avea 47 de ani, era angajat al MApN din anul 1997 şi a participat la două misiuni în teatrele de operaţii (în anul 2003 în Afganistan şi în 2006 în Irak). Era căsătorit şi avea doi copii. El  făcea parte dintr-un detaşament al Batalionului 55 Apărare Antiaeriană 'Someş' din Dej, dislocat în perioada 4 - 15 iunie la Centrul Naţional de Instruire pentru Apărare Antiaeriană de la Capu Midia, pentru activităţi de instruire cu trageri de luptă, conform Agerpres.

"Am semnat astăzi Ordinul prin care l-am avansat post-mortem la gradul de sublocotenent, ca urmare a spiritului civic şi de sacrificiu ieşite din comun, a curajului şi respectului pentru semeni, manifestate în încercarea de salvare a unui copil, din păcate, cu preţul vieţii sale. Sublocotenentul Petru Cosma este un erou al Armatei României şi îl vom preţui astfel mereu", a scris Fifor, miercuri, pe Facebook.


Parchetul militar a anunţat că va cerceta împrejurările în care a murit militarul.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu