Michel Barnier avertizeaza ca situația privind Brexit este in continuare `incerta`

Postat la: 13.09.2019 05:55

Negociatorul-șef al Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, a avertizat joi că situația privind ieșirea Marii Britanii din UE este în continuare "incertă", în contextul în care Boris Johnson a afirmat că britanicii vor părăsi Blocul comunitar cu sau fără un acord, relatează The Telegraph preluat de agerpres.

"De parcă această perspectivă ne-ar determina să renunțăm la principiile noastre", a declarat Barnier în cadrul unei ședințe a Parlamentului European.

"Deși în trecut am ajuns la un acord, la momentul actual nu avem motive pentru a fi optimiști", a adăugat acesta.

Negociatorul UE și-a exprimat de asemenea îngrijorarea cu privire la planurile Marii Britanii pentru viitoarele relații comerciale.

"În ceea ce privește viitorul nostru parteneriat economic, vor ca noi să clarificăm faptul că rezultatul final va fi un acord de liber schimb și în niciun caz o uniune vamală", a a mai declarat Barnier.

Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingând Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmând că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu