Merkel dorește sa creasca presiunea economica asupra Turciei pentru eliberarea unor cetațeni germani

Postat la: 16.09.2017 11:24

Cancelarul german Angela Merkel dorește să mărească presiunea economică asupra Turciei pentru a ajuta la eliberarea unor cetățeni germani deținuți în această țară, au anunțat sâmbătă media germane, relatează DPA.

38231299-8a5e-4739-9e12-aa99a830cd70

''Va trebui să reducem cooperarea noastră economică cu Turcia și să revizuim unele proiecte'', a afirmat cancelarul german Merkel, potrivit unor declarații publicate în ediția de sâmbătă a ziarului Passauer Neue Presse.

Merkel a descris "scandalos" faptul că mai mulți cetățeni germani sunt închiși în prezent în Turcia.

''Acordăm asistență consulară celor deținuți cât de bine putem, dar din nefericire Turcia face aceste eforturi dificile în câteva cazuri'', a afirmat responsabilul german.

Politicianul de opoziție Cem Oezdemir, lider al Verzilor germani, a cerut de asemenea continuarea presiunii economice asupra Ankarei și a președintelui Recep Tayyip Erdogan.

Câțiva cetățeni germani — între care doi jurnaliști și un militant pentru drepturile omului — se află în prezent în arest preventiv în închisori din Turcia în baza unor acuzații de legături cu terorismul.

Numeroase persoane cu cetățenie europeană au fost reținute în ultimul an în Turcia, multe fiind acuzate de implicarea în tentativa de lovitură de stat din 15 iulie anul trecut împotriva președintelui turc Recep Tayyip Erodgan.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Gabriela Badea)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu