Maxim Martinevici, un ultranationalist rus notoriu, a fost gasit mort in inchisoare, in Siberia

Postat la: 16.09.2020 18:59

Unul dintre cei mai notorii ultranaţionalişti ruşi, din cauza atacurilor sale vizând gay şi unor presupuşi traficanţi de droguri, Maxim Marţinkevici a fost găsit mort, miercuri, într-o celulă în care era încarcerat în Siberia, iar serviciile penitenciare evocă o sinucidere, relatează AFP.

Maxim Marţinkevici, care ispăşea o pedeapsă de zece ani de închisoare, ”a fost găsit în celula sa de la Centrul de detenţie provizorie numărul 3” de la Celiabinsk, în Siberia, au anunţat serviciile penitenciare locale, citate de agenţiile ruse de presă, potrivit news.ro.

Citește și: Gheorghe Piperea: ‘Nu există pușcărie pentru toți. Dacă ar da măștile jos, nu i-ar băga nimeni la pușcărie’

”Personalul medical al instituţiei a sosit imediat la faţa locului şi a efectuat o serie de manevre de reanimare, însă în van”, anunţă aceeaşi sursă, care precizează că ”condamnatul era singur în celulă” şi că ”cauza preliminară a decesului este sinuciderea”.

Maxim Marţinkevici, în vârstă de 38 de ani, mai cunoscut drept ”Tesak” (Satâr), se află la originea unor grupuri care atacau gay, pedofili şi presupuşi traficanţi de droguri, care-i filma şi difuza înregistrările pe reţele de socializare.

Citește și: Șerban Nicolae îl ia la mișto pe Nicușor Dan: ‘Ami pare rău la domni interlopi. DNA să vină să mă ia!’

Condamnat cu privire la ”extremism” în 2007, 2009 şi 2014, el ispăşea din 2017 o pedeapsă de zece ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat de ucicerea unui presupus traficant de droguri.

Mediile naţionaliste - violente - din Rusia şi-au pierdut mult din influenţa pe care o deţineau la începutul anilor 2010, în urma unei presiuni tot mai puternice a autorităţilor şi serviciilor de securitate (FSB).

Numeroşi activişti se află în prezent la închisoare sau în exil în străinătate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu