Masuri dure in Belgia: Se inchid restaurantele si cafenelele, se interzic intalnirile, petrecerile și targurile de Craciun

Postat la: 17.10.2020 01:16

Cafenelele şi restaurantele se vor închide în Belgia de luni, 19 octombrie, din cauza numărului mare de cazuri de COVID-19. Măsura este valabilă timp de patru săptămâni.

Cafenelele şi restaurantele se vor închide în Belgia de luni, 19 octombrie, timp de patru săptămâni, potrivit mediafax.ro.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Măsura e luată pentru a stopa răspândirea noului coronavirusului, a declarat ministrul Mobilităţii Georges Gilkinet, după o şedinţă de criză a guvernului, scrie Le Figaro.

Până acum, închiderea cafenelelor a vizat doar regiunea Bruxelles-ului şi este valabilă până la începutul lunii noiembrie.

Măsura este extinsă la nivelul întregii ţări şi include şi restaurantele.

Alte măsuri luate:

O singură persoana în vizită căreia nu i se aplică regulile de distanțare socială

Maxim 4 persoane în același timp în vizită și aceleași persoane timp de o lună

Întâlnirile în locuri publice sunt limitate la patru persoane.

Târgurile de Crăciun sunt anulate

Telemunca este aproape obligatorie

Livrarea mâncării la domiciliu se va putea face până la ora 22.00. Recepțiile, petrecerile sunt interzise, chiar dacă se folosesc servicii de catering. Singurele excepții sunt în cadrul hotelurilor (numai pentru clienții lor). De asemenea sunt permise funeraliile cu până la 40 de persoane.

Interdicție de deplasare intre ora 24.00 și 05.00. Vor fi permise doar deplasările esențiale de urgență.

Evenimentele sportive trebuie să fie limitate la 200 de spectatori.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu