Marlboro a dat LOVITURA - Cumpara jumatate din acțiunile unei companii care produce cannabis

Postat la: 08.12.2018 13:15

Compania americană Altria, care deține și comercializează în SUA mărci de țigări ca Marlboro, Chesterfield sau L&M, a ajuns la un acord privind preluarea unui pachet de 45% din acțiunile Cronos, un producător canadian de canabis, pentru 2,4 miliarde de dolari canadieni (1,8 miliarde de dolari americani), informează profit.ro.

Acțiunile producătorului canadian sunt în creștere cu 25% în urma acordului cu producătorul Marlboro.

Citește și: Dică își anunță iminenta plecare de la FCSB: Nu mi-e frică că nu o să am oferte în continuare. Am avut una chiar din Liga 1

"Cu resursele Altria, Cronos anticipează că va putea sprijini inovația pe piața produselor canabinoide și va putea crea produse și branduri diferențiate în categoriile consumului medical și recreațional", spun reprezentanții companiei canadiene.

Altria Group, care a luat naștere sub numele de Philip Morris Companies, este una dintre cele mai mari companii din industria tutunului. Cea mai cunoscută marcă de țigarete a grupului american este Marlboro, lansată și comercializată de Phillip Morris USA, divizie a Altria. Totodată, Marlboro este și cel mai vândut brand de țigarete la nivel mondial. În afara SUA, Marlboro și alte mărci comercializate de Altria în Statele Unite (Assos, Chesterfield, L&M etc) sunt vândute de Phillip Morris International, companie care s-a desprins în 2008 de Altria.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu