Marius Budai, ministrul Muncii, detalii CRUCIALE pentru pensionari: 'Ca sa fim siguri, am pus in OUG'

Postat la: 13.01.2019 20:15

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat ce se întâmplă cu pensiile și cu salariile în acest an, în care Legea Bugetului nu a fost trimisă în Parlament.

„Ca să fim siguri, am pus în OUG majorarea punctului de pensie, pentru că Legea Pensiilor a fost atacată la CCR. Cine ne comentează, cei care au dat legea, din prima zi au promulgat articole. Eu am făcut un grafic, despre cum au evoluat pensiile. Surpriza a venit din 1 iulie 2017, când am devansat acea indexare cu o majorare mult mai mare decât a fost prevăzut în lege. Pensionarii au primit 1.000 de lei începând din 1 iulie. Dacă am fi continuat cu aceeași măsură a PNL, am fi avut tot 970 de lei valoare punctului de pensile. La 1 ianuarie 2019, valoarea punctului de pensie este 1.100 de lei. Colegii noștri din opoziție spun că nu avem bani, dar apoi spun că trebuie să mărim pensiile. Sunt declarații în contradictoriu”, a spus ministrul la Antena 3.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Se cere demisia a doi ministri:’Suntem în fața unei minciuni inadmisibile’

Marius Budăi a anunțat că în acest moment, România are 3 categorii pentru salarii minime.

„Se observă cum am preluat din 2016. În 2022, vrem să ajungem la masa salarială 40,1%. Se observă creștere de la an la an. Încercăm pe cât posibil să continuăm așa cum am promis. Noutatea vine în 2019, unde de la 1 ianuarie, am făcut trei categorii pentru salarii minime, pentru construcții, pentru studii superioare și pentru studii medii. În februarie, vom face la Milano sau Torino, o bursă de lucru pentru românii care lucrează acolo”, a mai explicat ministrul Marius Budăi.

Ministrul Muncii a mai precizat că salariului minim net va ajunge, în 2020, la 317 euro.

Citește și: Probleme financiare pentru Gigi Becali? Gestul care îl dă de gol .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu