Marea Britanie urmeaza sa piarda 1.000 de miliarde de dolari, in urma Brexitului: Banii vor fi scoși de banci, asiguratori și companii financiare

Postat la: 13.01.2019 22:00

Bănci, asigurători și companii financiare intenționează să transfere active în valoare de 1.000 de miliarde de dolari din Marea Britanie către restul Europei, pe măsură ce incertitudinile legate de Brexit capătă amploare, arată un studiu realizat de EY, citat de Bloomberg.

Firma de consultanță afirmă că valoarea poate fi mai mare, pentru că multe firme nu au declarat în mod public valoarea transferului de active, scrie mediafax.ro.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Se cere demisia a doi ministri:’Suntem în fața unei minciuni inadmisibile’

Potrivit estimării unui alt grup, până la 800 de miliarde de euro de active bilanțiere s-ar putea muta doar în Frankfurt.

EY spune că estimarea sa "conservatoare" se bazează pe declarațiile a 20 de companii care au anunțat transferuri de active din Londra.

Citește și: Probleme financiare pentru Gigi Becali? Gestul care îl dă de gol

Mai mult de 7.000 de locuri de muncă s-ar putea reloca din Londra în curând, apreciază EY, deși companiile încearcă să angajeze la nivel local din cauza costurilor de mutare a personalului.

La Paris, Frankfurt, Dublin și alte orașe din Uniunea Europeană sunt adăugate aproximativ 2.000 de noi posturi de către firmele financiare care până în prezent au deplasat din Londra numai personal esențial, potrivit raportului.

Citește și: Sumă colosală! Câți bani ar putea obține după divorț soția lui Jeff Bezos

De la finele anului trecut băncile mari au început să crească numărul personalului care se mută la Frankfurt, autoritățile de reglementare solicitând ca cea mai mare parte a personalului și resursele IT să se afle în zona euro.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu