Marea Britanie: UKIP accepta candidatura activistei antiislamiste Anne Marie Waters la șefia partidului

Postat la: 12.08.2017 23:25

Activista antiislamistă britanică Anne Marie Waters va avea dreptul să candideze la conducerea Partidului Independenței din Marea Britanie (UKIP) la alegerile interne din septembrie, au anunțat sâmbătă surse ale formațiunii, informează EFE.

4211e2db-ddcc-4e60-b672-9c92d5f98965

Sursa foto: Anne Marie Waters / Facebook

UKIP, eurofob și antiimigrație, a confirmat că a acceptat solicitarea lui Walters de a-i succede lui Paul Nuttall, care și-a prezentat demisia după răsunătorul eșec electoral înregistrat la alegerile generale din iunie, când UKIP nu a reușit să obțină nici măcar un mandat. Totuși, Walters a reușit să producă divizare în partid, dat fiind că unele sectoare consideră că poziția acesteia față de islam ar putea să radicalizeze și mai mult partidul și să-l ancoreze în extrema dreaptă.

Walters este fondatoarea organizației "Sharia Watch", care analizează influența legii islamice în Marea Britanie, și, în câteva rânduri, a calificat islamul drept o religie "diabolică" și "o mașină de ucis".

Însuși europarlamentarul Nigel Farage, fost lider al partidului, a avertizat că UKIP "va fi terminat" dacă Walters preia frâiele formațiunii și transformă partidul într-o mișcare "antiislamistă".

Printre cei 11 candidați la șefia UKIP se numără Peter Whittle, care este în prezent "numărul doi" în partid, eurodeputații David Coburn și Jane Collins, precum și David Kurten, membru în Consiliul General al Primăriei Londrei.

Procesul alegerii noului lider al UKIP va începe la 1 septembrie prin distribuirea buletinelor de vot, iar câștigătorul va fi anunțat la conferința anuală a partidului din 29 septembrie.

AGERPRES/(AS — editor: Gabriela Ionescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu