Marcel Ciolacu, reacție dupa demisia lui Victor Costache de la Ministerul Sanatații: 'S-a confirmat faptul ca am avut dreptate'

Postat la: 26.03.2020 12:24

Președintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a comentat joi, la Antena3, decizia lui Victor Costache de a-și da demisia de la Ministerul Sănătății.

BIOGRAFIE - Cine este Nelu Tătaru, propunerea lui Ludovic Orban pentru Ministerul Sănătății

„Înainte de învestirea Guvernului, noi am cerut ca domnul Costache să nu mai facă parte din Guvern. Și acum s-a confirmat faptul că am avut dreptate. Această indolență și infectarea personalului medical, cea mai mare greșeală și cea mai prost gestionată situație a coronavirusului. Mă refer la cadrele medicale care, în acest moment, sunt infectate fără să fim pe vârf. Noi ne-am trimis medicii cu mâinile goale să aibă grijă de pacienți”, a spus Marcel Ciolacu, joi, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

De asemenea, Ciolacu a spus la B1 Tv că demisia lui Victor Costache din funcţia de ministru al Sănătăţii poate fi considerată „iresponsabilă” în mijlocul crizei.

„Se vede că a fost o demisie nepregătită. Nu te joci cu demisia în astfel de cazuri. Trebuia decis un înlocuitor rapid, au găsit în interiorul ministerului, nu ştiu cât de bine este, dar dacă vom continua acelaşi management, vom avea aceleaşi efecte. (...) Consider că managementul a fost unul greşit. Întotdeauna când există comenzi bicefale în crize, lucrurile nu funcţionează cum trebuie. (...) Eu ştiu concret faptul că încă de la învestirea Guvernului, PSD a solicitat ca în acest Guvern să fie înlocuit domnul Costache, pentru că managerial nu putea coordona această criză şi se vedea, în ultimele luni, că nu se pregătiseră pentru acest lucru. (...) Lucrurile sunt coordonate greşit, s-a folosit această coordonare bicefală, atât la domnul Arafat, cât şi la minister. Cred că o comandă unică, doar la domnul Arafat, ar fi avut o eficienţă mult mai mare”, a afirmat liderul PSD.

El a adăugat că statul trebuie să facă eforturi pentru ca personalul medical să aibă echipamentele de protecţie necesare.

„Nu se poate pe piaţa liberă să nu existe aceste echipamente, dar ele nu ajung la spitale. Este nepermis aşa ceva. Cred că domnul Arafat, dacă ar fi coordonat şi spitalele judeţene, lucrurile ar fi stat cu totul altfel”, a mai afirmat acesta.

Marcel Ciolacu i-a urat succes lui Nelu Tătaru, cel care a fost propus pentru funcţia de ministru al Sănătăţii, şi l-a asigurat pe acesta că Parlamentul o "să îi fie alături" cu tot ce ţine de el.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu