Manfred Weber: Romania nu mai era vazuta ca parte a deciziilor la nivelul UE

Postat la: 16.03.2019 16:00

Candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, a declarat, sâmbătă, la Summitul formațiunii politice europene la București, că în anii trecuți, din cauza problemelor interne legate de statul de drept și lupta anticorupție, România nu mai era văzută ca parte a deciziilor la nivelul UE, scrie Mediafax.

“Mă gândesc la România și când afac acest lucru trebuie să vă spun că în anii trecuți a fost privită ca o țară despre care vorbeam referitor la stastul de drept, lupta împotriva corupției, probleme interne. România nu mai era văzută ca parte a deciziilor la nivelul UE. E o tragedie să observăm că România nu mai e un pioner la nivelul european. Motivul este actualul Guvern din România care se gândește mai mult la interesul partidului, decât al cetățeanului”, a afirmat Manfred Weber.

El a spus că un aspect pozitiv în România este președinția lui Klaus Iohannis.

“Dar aspectul pozitiv este că a fost o persoană care a dat un semnal clar că putem avea încredere in România. E vorba de președintele Klaus Iohannis. Ar trebui să fiți mândri că aveți un președinte atât de grozav. Acum când vorbim de viitorul UE trebuie să înțelegem că începe cu modul de a asculta, cum a spus și Antonio. Europa trebuie să învețe să asculte pe oameni. Să îi ascultăm pe primari este un lucru esențial pentru că ei se implică pentru cetățeni, pentru viața lor de zi cu zi”, a explicat Weber.

Citește și: Manifestul PPE pentru alegerile europarlamentare : 'Vrem o Uniune Europeană cu oameni și pentru oameni'

Politicianul popularilor europeni a explicat că a redus migrația în zona Mediteranei.

“Am redus migrația în zona Mediteranei. Dacă este să ne gândim la brexit trebuie să avem o voce comună a celor 27 de țări membre. Putem să fim mândri de ce am realizat acum la nivelul UE”, a mai afirmat acesta.

Oficialul european a mai spus că, privind istoric în perspectivă, Europa a devenit liberă și sigură.

„Câteodată, atunci când vorbim despre Europa ne concetrăm pe aspectele concrete și uităm de perspectiva mai largă. În 46 de ani am crescut în Bavaria și sunt prima generație de pe continent care poate spune că generația mea poate trăi într-o Europă în care guvernează libertatea și pacea”, a conchis Manfred Weber, liderul grupului PPE din Parlamentul European.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu