Manfred Weber, candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, anunța ca o SUSȚINE pe Kovesi la șefia Parchetului European: 'E o surpriza ca Guvernul nu o vrea'

Postat la: 16.03.2019 14:39

Liderul grupului PPE din Parlamentul European, Manfred Weber, a declarat, sâmbătă, că a fost surprins să vadă că Guvernul nu sprijină candidatura Laurei Codruța Kovesi la șefia Parchetului European, precizând că România ar trebui să fie mândră o funcție ca aceasta ar putea fi ocupată de un român.

„Acum aș dori să vorbesc despre statul de drept și despte PSD implicit. Sunt surprins. Trebuie să spun că pentru prima oară vom avea un procuror-șef european care se va lupta pentru statul de drept și împotriva corupției europene. Este o surpriză pentru mine că Guvernul din România nu o sprijină pe această doamnă. Eu cred că România ar trebui să fie mândră că primul procuror-șef eurpoean ar putea fi un cetățean român, de aceea sprijim această candidatură întrutotul”, a declarat candidatul PPE la șefia Comisiei Europene, Manfred Weber, la Summitul PPE al liderilor locali și regionali.

Citește și: Norica Nicolai atac la adresa lui Rareș Bogdan! ‘Talentul de slugoi nu înlocuiește caracterul’

Laura Codruța Kovesi este candidat la funcția de șef al Parchetului European, scrie mediafax.ro.

Președintele și vicepreședintele Comisiei LIBE, Claude Moraes, și Judith Sargentini, președintele Comisiei CONT, Ingeborg Grassle, compun echipa de negociere a PE cu Consiliul UE pentru șefia procurorului-șef european.

Citește și: A ieșit la iveală! Cine o susține pe fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi

Decizia a fost luată în ședința Conferinței Președinților, pe 7 martie, la Bruxelles. Conferința Președinților a avut loc după ce în urma unui vot secret, Comisia LIBE a Parlamentului European a selectat-o pe Laura Codruţa Kovesi pe primul loc în lista de candidaţi pentru postul de procuror-şef european.

Rezultatul a fost: Laura Codruţa Kovesi -26 de voturi, Jean-François Bohnert (Franţa) -22 voturi, iar Andrés Ritter (Germania) -1 vot. Kovesi a fost preferată şi în Comisia CONT cu o zi înainte.

Citește și: Anunț de ultimă oră din partea DNA! S-a descoperit trafic de influență de milioane de euro

În schimb, în urma votului reprezentanţilor permanenţi ai statelor în Consiliul Uniunii Europene, Jean-François Bohnert s-a clasat pe primul loc pe lista pentru desemnarea procurorului-şef european, fiind urmat de Laura Codruţa Kovesi, din România, şi de germanul Andres Ritter.

 

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu