Manda despre miniștrii demisionari: Și-au anunțat demisiile inca de la inceputul ședinței

Postat la: 13.10.2017 00:25

Cei trei miniștri demisionari și-au anunțat intenția referitoare la acest gest încă de la începutul reuniunii CExN al PSD, dar au fost rugați de colegii de partid să nu facă acest lucru, a declarat joi seara senatorul PSD Claudiu Manda, lider al Organizației județene Dolj.

86b9bdbc-0f4e-4ba6-963b-923344aa2080

"Au fost rugați de colegii din CEx, a fost un vot. Toți care au vorbit au susținut că nu ar trebui să demisioneze niciunul. Până la urmă demisia este un act unilateral, am luat act de această demisie. (...) Colegii au început prin a-și anunța demisia, au fost luări de cuvânt din partea membrilor CEx în care toți care au luat cuvântul au spus că nu ar trebui să-și dea demisia niciunul dintre ei, că dacă ar trebui să facem o evaluare, putem să o facem cu altă ocazie, iar cele două colege de-ale noastre acuzate de abuz în serviciu — nu a zis cumva CCR că abuzul în serviciu ar trebui dezincriminat?", a declarat Manda la finalul reuniunii CExN al PSD.

Potrivit acestuia, nu există "un învingător și un învins". "Pot să spun altceva — că partidul este foarte unit, ceea ce este o victorie pentru partid", a arătat el.

Numele noilor miniștri vor fi făcute cunoscute cel mai probabil vineri, într-o nouă ședință CExN al PSD, a menționat el.

Întrebat dacă ministrul ALDE Viorel Ilie rămâne în guvern, senatorul PSD a răspuns că "nu a existat o discuție cu premierul despre ce face ministrul ALDE". "Noi ne-am rezumat la cei trei miniștri cu care am început ședința, ei spunând foarte clar că vor să demisioneze", a afirmat Manda.

El a adăugat că premierul nu a spus foarte clar că, dacă nu există remanieri, va demisiona în ședință: "Nu a spus clar acest lucru, a făcut afirmațiile pe care le-a făcut și spațiul public despre cele două colege".

AGERPRES/(A-autor: Cătălina Matei, editor: Antonia Niță, editor online: Adrian Dădârlat)

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu