MAI bate cu pumnul in masa: Se cer DESPAGUBIRI pentru polițiștii raniți in afara programului de lucru

Postat la: 15.09.2018 08:15

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) propune ca poliţiştii să primească despăgubiri şi dacă sunt răniţi în afara programului de lucru, potrivit unui proiect de hotărâre de Guvern aflat în dezbatere publică, scrie News.ro.

Proiectul de hotărâre presupune modificarea şi completarea HG nr. 1083/2008 privind asigurarea despăgubirilor de viaţă, sănătate şi bunuri ale poliţiştilor.

În prezent, legislaţia prevede că poliţiştii primesc despăgubiri dacă sunt răniţi în timpul programului de lucru.

MAI propune însă ca aceştia să primească mai multe tipuri de despăgubiri şi dacă sunt răniţi în afara programului de lucru.

„Despăgubirile pentru riscurile prevăzute la alin. (1) se acordă indiferent de momentul la care poliţistul şi-a exercitat atribuţiile de serviciu, respectiv în timpul ori în afara programului de lucru”, se arată în proiectul de hotărâre pus în dezbatere publică.

Iniţiatorii proiectului spun că au avut în vedere caracterul permanent şi obligatoriu al serviciului poliţienesc.

De asemenea, despăgubirile primite de poliţişti vor acoperi inclusiv cheltuielile cu asistenţa medicală profilactică, curativă şi recuperatorie din spitalele publice din ţară, cazarea şi masa pe perioada spitalizării, precum şi medicamentele, materialele sanitare, dispozitivele medicale din ţară sau din străinătate, transportul dus-întors la spitalul de stat din ţară, atât pentru poliţistul rănit, cât şi pentru un însoţitor al acestuia, se mai arată în proiectul de act normativ.

Citește și: SURSE Liviu Dragnea, ședință FULGER cu primarii de sector - Cine e marele ABSENT

Dacă tratamentele nu se pot face în spitalele publice din ţară, poliţiştii răniţi pot solicita MAI despăgubiri care să acopere cheltuielile făcute pentru tratamentele în spitalele private din ţară sau din străinătate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu