MAI, anunț de ULTIMA ORA: 146 de sesizari privind posibile incidente electorale, au fost aplicate amenzi de 12.000 lei

Postat la: 10.11.2019 19:48

Până la acest moment, au fost înregistrate peste 140 de sesizări cu privire la posibile infracțiuni electorale, peste 70 dintre acestea nefiind confirmate în urma verificărilor. Potrivit reprezentanților MAI, au fost constatate 23 de contravenții, fiind aplicate amenzi de peste 12.000 lei, anunță MEDIAFAX.

„Până la acest moment, la nivelul Centrului Național de Conducere Integrată al MAI au fost înregistrate 146 de sesizări cu privire la săvârșirea unor posibile contravenții și infracțiuni electorale.

Citește și: votat-in-sectia-din-auckland_1400472.html">Noua Zeelandă, prima țară în care procesul electoral s-a ÎNCHEIAT! 191 de români au votat în secţia din Auckland

Peste 70 dintre semnalările de incidente electorale nu s-au confirmat. Polițiștii efectuează cercetări cu privire la 28 de posibile fapte de natură penală”, a declarat Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al MAI.

De la începerea votării, au fost constatate 23 de contravenții, fiind aplicate 9 avertismente și amenzi de peste 12.000 de lei.

Cele mai multe sesizări de incidente electorale au fost înregistrate în Dolj (18), București (15), Giurgiu (13), Argeș (9), Dâmbovița și Vrancea cu 8, mai arată sursa citată.

Autoritățile fac cercetări și după ce mai mulți alegători și-au postat pe rețele de socializare fotografii cu buletinul de vot.

Alte exemple de incidente:

- Polițiștii argeșeni au deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor după ce au depistat în trafic un microbuz plin cu persoane, care se deplasa cu alegători la o secție de votare din Recea.

- În județul Suceava se fac cercetări după ce membrii unei secții de vot s-au deplasat cu urna mobilă, fără a fi însoțiți de reprezentanți MAI.

Citește și: Viorica Dăncilă a VOTAT deodată cu Ludovic Orban: Am votat împotriva tăierilor de pensii și salarii și a austerității

- Un bărbat cu dublă cetățenie a depus plângere pentru împiedicarea exercitării drepturilor electorale împotriva președintelui unei secții de votare din Sibiu, care nu i-ar fi permis să voteze cu cartea de identitate provizorie, bărbatul fiind lăsat să voteze însă de președintele altei secții.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu