MAE: Consulatul General al Romaniei la Szeged are in atentie cazul celor doua persoane retinute sub acuzatia de trafic de imigranti

Postat la: 16.09.2018 20:15

Consulatul General al României la Szeged are în atenţie cazul celor două persoane reţinute sub acuzaţia de trafic de imigranţi şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare cu privire la cetăţenia şi identitatea acestora, a răspuns Ministerul Afacerilor Externe (MAE), scrie Agerpres.


Conform MAE, în urma demersurilor oficiului consular, autorităţile ungare au confirmat reţinerea a doi cetăţeni români sub acuzaţia de trafic de persoane. Ancheta este în curs de desfăşurare. Până în acest moment, la nivelul consulatului nu au fost recepţionate solicitări de asistenţă consulară în legătură cu acest incident. 

Consulatul General al României la Szeged monitorizează situaţia, menţine legătura cu autorităţile locale, fiind pregătit să intervină, în limita competenţelor legale, a menţionat MAE în urma solicitării privind demersurile pe care le-a făcut în cazul celor doi români.

Citește și: Două femei au fost grav rănite, după ce un șofer a pătruns pe contrasens și a izbit mașina în care se aflau

Poliţia ungară a arestat, sâmbătă, în localitatea de frontieră Roszke din sudul ţării, doi cetăţeni români suspectaţi că au încercat să transporte 11 migranţi prin Ungaria spre Europa de Vest, a declarat pentru MTI purtătoarea de cuvânt a poliţiei din judeţul Csongrád. 

Cei doi bărbaţi au încercat să treacă frontiera dintre Serbia şi Ungaria sâmbătă dimineaţă la Roszke, a spus Szilvia Szabo. 

Poliţia a găsit 11 migranţi în interiorul camionetei lor. 

Migranţii, care au declarat că sunt din Iran, Pakistan şi India, au fost escortaţi în zona de tranzit, a mai spus Szilvia Szabo.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu