Ludovic Orban: 'Tradare a intereselor nationale sa nu sustii un candidat roman care are o sansa atat de mare sa obtina o functie de prestigiu la nivel european'

Postat la: 11.02.2019 22:24

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat luni, la Digi24, că este "o trădare a intereselor naţionale" să nu susţii un candidat român pentru o funcţie aşa importantă cum este cea de procuror-şef la Parchetul European, potrivit agerpres.ro.

Citeste si ALERTĂ Un alt deputat pleacă din PSD : Am decis că este timpul să 'mă rup' de acest tip de politică

''Trădare a intereselor naţionale să nu susţii un candidat român, care are o şansă atât de mare să obţină o funcţie de prestigiu la nivel european. Îmi pun întrebarea: câte instituţii europene sunt conduse de români? Avem comisar european, avem un preşedinte de comisie la nivelul Parlamentului - Adina Vălean, reprezentantul PNL, în rest nu avem o reprezentare foarte importantă la nivelul conducerii instituţiilor. Codruţa Kovesi chiar are şanse să fie aleasă'', a spus Orban.

Liderul liberal a subliniat de ce e nevoie ca Laura Codruţa Kovesi să fie susţinută de Guvernul României.

''Sigur, (Kovesi - n.r.) este într-o competiţie cu doi contracandidaţi, unul german şi unul francez, care au un potenţial de lobby superior celui pe care îl poate degaja România. Or, în aceste condiţii, tu, Guvern, să nu sprijini candidatura unui român pentru o funcţie aşa importantă cum e procuror-şef la Parchetul European înseamnă trădarea intereselor naţionale, nimic altceva'', a afirmat Orban.

Ludovic Orban, a anunţat, luni, că europarlamentarii liberali au fost mandataţi de Biroul Executiv al partidului să susţină candidatura Laurei Codruţa Kovesi la funcţia de procuror-şef al Parchetului European.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu