Ludovic Orban pune la indoiala influenta Vioricai Dancila in PSD: Ce a tradat lipsa de autoritate a liderului social-democrat

Postat la: 14.06.2019 00:47

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat, joi, că a crezut că va fi "o simplă formalitate" pentru premierul Viorica Dăncilă să-şi convingă colegii din PSD să semneze pactul cu preşedintele Klaus Iohannis, având în vedere "multiplele contacte pe care le-a avut pe plan european sau din instinct de conservare", potrivit agerpres.ro.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

"Eu am crezut că premierul măcar din instinct de conservare, oricum ca urmare a multiplelor contacte pe care le-a avut la nivel european cu partenerii europeni din care a înţeles foarte clar despre ce este vorba în relaţiile dintre România şi UE (...), am crezut că va fi o simplă formalitate din partea ei, ca preşedinte interimar al PSD, să-şi convingă colegii să adere la aceste obiective care sunt de bun-simţ. Este voinţa exprimată de cetăţeni, garanţia unei integrări mai bune a României la nivel european, încetarea acestui conflict absurd declanşat de Dragnea şi de cavaleria Apocalipsei justiţiei, adică Şerban Nicolae, Florin Iordache, Nicolicea. Din păcate, continuă să se afunde", a spus Ludovic Orban, la B1TV.

Citește și: Demisie de răsunet! Cutremur pe scena politică

În opinia sa, PSD nu s-a schimbat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

"Este acelaşi PSD. De exemplu, Dăncilă a refuzat să supună la vot propunerea formulată de amânare a congresului, conform relatărilor pesediştilor. (...) Într-un consiliu de administraţie, într-o adunare generală a unui sindicat preşedintele nu are voie să nu supună la vot propunerile", a mai spus Orban.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

Preşedintele Klaus Iohannis şi preşedinţii PNL, Ludovic Orban, USR, Dan Barna, PRO România, Victor Ponta, şi PMP, Eugen Tomac, au semnat joi, într-o ceremonie organizată la Palatul Cotroceni, Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României. Iohannis a declarat că PSD a refuzat, prin răspunsurile date în media, să semneze acest acord, el afirmând că social-democraţii "aveau mai multe amendamente decât articole" la acest pact.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu