Ludovic Orban ii 'da de gol' pe ruși: 'Accesul spre Marea Azov este aproape interzis'

Postat la: 13.01.2019 16:59

Președintele PNL, Ludovic Orban, a criticat, duminică, Guvernul în privința achiziției de corvete și consideră că România ar fi putut beneficia de deja o ”primă corvetă fabricată”, dacă Executivul nu ar fi blocat și ar fi finalizat procedura adoptată în 2016.

”E inadmisibil ce face Guvernul actual. Au întrerupt procedura existentă anterior pentru o hotărâre de Guvern, care fusese adoptată, dacă țin bine minte, în 2016. Dacă se finaliza acea procedură (....) astăzi erau în fabricație acele corvete și poate puteam să avem deja prima corvetă fabricată”, a declarat, la TVR, Ludovic Orban.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Se cere demisia a doi ministrii:’Suntem în fața unei minciuni inadmisibile’

El a evocat contextul în care se află România din punct de vedere al securității.

”Nu e de joacă ce se întâmplă în Marea Neagră. După ocuparea Crimeei de către Rusia, uitați-vă la incidentele ce s-au întâmplat cu cele trei nave care au fost arestate de marina rusă. La ora actuală, accesul spre Marea Azov este aproape interzis. Nu putem să cerem partenerilor noștri din NATO să-și crească prezența la Marea Neagră, atâta timpt cât noi nu venim cu propria noastră contribuție”, a mai afirmat Orban.

Citește și: Probleme financiare pentru Gigi Becali? Gestul care îl dă de gol

Ministerul Apărării Naţionale a anunţat, vineri seară, că a suspendat procedura de achiziţie a corvetelor multifuncţionale şi că a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel, „în temeiul unor suspiciuni rezonabile privind derularea în deplină legalitate a procedurii”. Decizia a venit în condiţiile în care Gabriel Leş, anunţa, la finalul anului 2018, că termenul limită pentru luarea unei decizii privind achiziţia corvetelor era 12 ianuarie.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, sâmbătă, că nu se putea lua o hotărâre în termen în privinţa achiziţiei noilor corvete, având în vedere faptul că Șantierul Naval Constanța a atacat în contencios-administrativ hotărârea de guvern privind programul de înzestrare.

Citește și: Sumă colosală! Câți bani ar putea obține după divorț soția lui Jeff Bezos .

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu