Lovitura DEVASTATOARE pentru Donald Trump: Congresul anunța ca are dovezi clare impotriva sa

Postat la: 11.11.2019 02:31

Camera Reprezentanţilor are dovezi privind implicarea preşedintelui SUA, Donald Trump, într-o "schemă de extorsiune" în sensul condiţionării asistenţei militare acordate Ucrainei de investigarea unor adversari politici ai liderului de la Casa Albă, afirmă congresmanul democrat Eric Swalwell.

Citește și: Mugur Isărescu, lovitură la temelia discursurilor lui Orban și Iohannis: Economia nu este pe fundul prăpastiei

"Este important ca preşedintelui să i se respecte drepturile judiciare. Iar dovezile nu sunt concluzii. Avem dovezi suficiente din depoziţiile obţinute pentru a garanta avansarea procedurilor. Este vorba despre dovezi ale unei scheme de extorsiune, prin utilizarea dolarilor plătiţi de contribuabili, pentru a cere unui guvern străin să îl investigheze pe un oponent al preşedintelui", a declarat congresmanul democrat Eric Swalwell, membru al Comisiei pentru Informaţii din Camera Reprezentanţilor, într-un interviu acordat postului CBS.

"Dar este important ca oamenii chemaţi la audieri să ridice mâna dreaptă şi să primească întrebări atât din partea democraţilor, cât şi a republicanilor. Preşedintele va primi aceste lucruri", a precizat Eric Swalwell, conform site-ului Axios.com.

Camera Reprezentanţilor, aflată sub controlul opoziţiei democrate, a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii președintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor a trimis citaţii prin care le solicită unor membri ai Administraţiei de la Washington participarea la audieri şi furnizarea documentelor referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina. Ca reacţie, Comisia pentru Afaceri Judiciare din Senatul SUA, în care republicanii deţin majoritatea, a anunţat lansarea unei anchete privind presupuse acte de corupţie în Ucraina.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu