Lovitura de teatru: Fostul presedinte al Georgiei, Mihail Saakasvili, nu va fi arestat, nici extradat din Ucraina

Postat la: 17.09.2017 11:55

Fostul preşedinte al Georgiei, Mihail Saakaşvili, nu va fi arestat pentru trecerea ilegală a frontierei ucrainene, duminica trecută, a declarat sâmbătă procurorul general al Ucrainei, Iuri Luţenko, citat de EFE, scrie agerpres.ro


"Ca procuror general afirm că Saakaşvili nu va fi arestat pentru acest incident. Cu atât mai puţin poate fi deportat din această ţară, atâta timp cât are un permis de şedere valabil", a declarat Luţenko.

Imagini HALUCINANTE: Scandal în plină stradă la Constanța. Șapte persoane reținute / VIDEO


Fost preşedinte al Georgiei din 2008 până în 2013 şi guvernator al provinciei ucrainene Odesa din mai 2015 până în noiembrie 2016, Saakaşvili este în prezent apatrid. Ţara sa de origine i-a retras prima cetăţenia, iar în iulie anul acesta Ucraina a luat o măsură similară, în urma acuzaţiilor sale la adresa preşedintelui ucrainean, Petro Poroşenko, despre care a spus că îşi jefuieşte poporul.

Angela Merkel iese la rampă și avertizează: 'Trăim vremuri nesigure. Nu ar trebui să ne permitem să intrăm în experimente'


Pe 10 septembrie, Saakaşvili a reuşit să intre în Ucraina ca pieton, după ce autorităţile de la Kiev i-au interzis accesul din Polonia cu autobuzul şi cu trenul. Susţinătorii săi au forţat un cordon de militari şi l-au tras pe teritoriul ucrainean. Ulterior, fostul şef de stat s-a cazat la un hotel din Lvov, unde i s-a comunicat că a fost pus oficial sub acuzare pentru trecerea ilegală a frontierei. În Georgia, împotriva sa sunt în curs proceduri judiciare în patru dosare de corupţie, iar autorităţile de la Tbilisi doresc să îl aducă în faţa instanţei.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu