Londra RISIPESTE banii cetatenilor pe un avion de lupta sortit de la inceput esecului - presa

Postat la: 17.07.2017 15:15

Presa britanică a acuzat luni Londra că a plătit sute de milioane de lire sterline în costuri ascunse pentru un avion de luptă de ultimă generaţie care nu va putea funcţiona corect din cauza reducerilor în domeniul apărării, relatează Xinhua, conform agerpres.

Conform articolului, publicat de The Times în urma unei investigaţii, avionul F-35 Lightning II, care a fost descris ca fiind 'cel mai puternic şi complet' avion de luptă din istorie, va costa Marea Britanie între 77 de milioane şi 100 de milioane de lire fiecare.

Citeşte şi: Liderul ISIS, Abu Bakr al-Baghdadi, este în viaţă şi se ascunde în Siria

Publicaţia afirmă că contribuabilii britanici vor suporta cheltuieli de peste 150 milioane de lire sterline pentru fiecare dintre avioanele de luptă de ultimă generaţie, având în vedere costurile suplimentare pentru elemente precum actualizarea software-ului, piese de schimb şi iniţiativele legate de reducere a cheltuielilor, costuri ascunse în contractele de apărare cu SUA care nu au fost incluse în cifrele date publicităţii.

Raportul citează surse militare care au afirmat că au temeri cu privire la avionul care continuă să dea rateuri, descrise de un fost ofiţer ca fiind 'extrem de patetice'.

Ziarul britanic citează de asemenea experţi independenţi care au afirmat că modelul F-35 Lightning II depăşeşte cu mult bugetul, este plin de probleme legate de sistemul de software şi potenţial nesigur.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu