Localitați musulmane din Grecia intra in carantina

Postat la: 26.03.2020 13:32

Autorităţile greceşti au plasat în carantină un grup de localităţi musulmane în nord-estul ţării după mai multe cazuri şi un deces legate de noul coronavirus în această regiune, potrivit AFP.

Zona situată în prefectura Xanthi a fost blocată miercuri seara după constatarea unor teste pozitive asupra a nouă persoane în ultimele şase zile, a declarat presei ministrul adjunct responsabil de protecţia civilă, Nikos Hardalias.

"Toţi locuitorii sunt izolaţi temporar acasă. Nicio excepţie nu este permisă", a precizat el.

Punctul de declanşare al infecţiei pare să situeze în satul Echinos, locuit de 2.500 de membri ai comunităţii Pomaks. "Locuitorii din Echinos vor primi hrană şi medicamente", a asigurat ministrul.

Un bărbat de 72 de ani, care locuieşte în Echinos, a decedat din cauza virusului, a declarat canalului de televiziune Antena primarul localităţii, Ridvan Deli.

"Mai bine să luăm măsuri acum decât să plângem mai târziu", a spus Huseyin, primarul municipalităţii Myki.

Comunitatea Pomaks este constituită din musulmani de origine slavă care trăiesc în special în Bulgaria vecină. Ea face parte din minoritatea musulmană a Greciei care are aproximativ 110.000 de persoane stabilite în nord-estul ţării, la frontiera cu Turcia. Mulţi dintre acestea lucrează în alte ţări europene.

Potrivit televiziunii de stat elene ERT, mai multe sute de reprezentanţi ai comunităţii Pomaks care lucrau în construcţii sau pe şantiere navale s-au întors recent din Italia, Franţa, Olanda, Belgia şi Germania.

Grecia, care are 11 milioane de locuitori, a înregistrat oficial până în prezent 821 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus, între care 22 de decese.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu