LIVE VIDEO-TEXT: A inceput sedinta de guvern. pe rodinea de zi, proiecte care vizeaza judetul Constanta

Postat la: 26.03.2020 17:47


UPDATE 7

Să fim atenţi, să contractăm toată producţia. Să trecem peste briocratism, privind certificarea produselor, prin Ordonanţă militară, să dăm aceatsă capacitate de producţie tuturor firmelor care vor, a menționat Orban. 

UPDATE 6

Virgil Popescu, ministrul Economiei: Am discutat cu firma care produce măşti, de săptămâna viitoare, prima linie de producţie automată a măştilor, 4 milioane lunar, vom ajunge să producem 16 sau 17 milioane de măşti, pe zi. Sper ca săptămâna viitoare să avem primele 150.000 de măşti, pe zi.

UPDATE 5 

Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Am avut o videoconferinţă cu Compania de Drumuri, Metrorex, pentru a menţine termenele asumate prin contracte. Absolut toţi constructorii au prezentat măsurile pentru asigurarea siguranţei angajaţilor şi achiziţia de materiale. Le-am spus că România are nevoie de ei, să continue lucrul pe şantiere dar să asigure siguranţa angajaţilor. Sistemele energetic, transporturi, trebuie să funcţioneze în această perioadă dificilă.

Avem bani alocaţi pentru aceste proiecte, nu avem nicio datorie către niciun antreprenor, şi să îşi plătească subcontractorii şi prestatorii de servicii. Absolut toţi şi-au asumat termenele din contracte, că rămân nemodificate, chiar şi în aceste condiţii. Lucrările la Magistrala de metrou M5 rămân în grafic, şi termenul de finalizare este luna iulie 2020.

 
UPDATE 4

 Să nu uităm că Guvernul are ca obiectiv de bază să funcţioneze ecoonomia. Trebuie ăs avem grijă de cei afectaţi direct, prin restricţiile date de Ordonanţele militare, şi cei afectaţi indirect, prin restrângerile în consumul cetăţenilor, dar în mod evident trebuie ăs avem grijă să funcţioneze toate sectoarele economice. Transmit un mesaj clar către ministrul Transporturilor: Trebuie să susţinem investiţiile majore, a precizat Orban.

UPDATE 3 

Despre amânarea plăţii ratelor: Se suspendă perioada pentru care se propune amânarea, până la 9 luni. Insist să fie prevăzute şi să verificaţi dacă sunt contractele de leasing, sectoarul transportului este unul afectat.

Florin Câţu: Am introdus şi persoanele juridice şi societăţile non-bancare

UPDATE 2 

Premierul a anunţat că va merge, vineri, la Ministerul Sănătăţii.

„Mâine voi veni alături de dumneavoastră la Ministerul Sănătăţii, să stabilim foarte clar toate măsurile care vor continua, şi măsurile noi, în funcţie de evoluţiile care au apărut”, i-a spus premierul noului ministru al Sănătăţii, Nelu Tătaru. 

UPDATE 1 

Şedinţa de Guvern nu va mai avea loc în regim de videoconferinţă.

„Ședința de Guvern va avea loc la Palatul Victoria, cu participarea membrilor Guvernului, în condițiile respectării măsurilor privind distanțarea socială”, a transmis Guvernul. Palatul Victoria a anunţat că miniştrii vor fi prezenţi, la şedinţă, dar vor păstra distanţa stabilită de autorităţi, de doi metri, între ei.


În aceste momente are loc Şedinţa Guvernului României. 

Printre proiectele de pe ordinea de zi cele ce vizează judeţul Constanţa sunt:
 
Proiectul numărul 8 pentru aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiţii „Creşterea securităţii şi siguranţei traficului de pasageri pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu-Constanţa”.

În acest sens Guvernul are în vedere aprobarea Notei de fundamentare referitoare la necesitatea şi oportunitatea efectuării cheltuielilor aferente proiectului de investiții “ Creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța“.
Iar pentru aceasta este necesară efectuarea unor cheltuieli aferente proiectului de investiții „Creșterea securității și siguranței traficului de pasageri pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu - Constanța”.

Finanţarea proiectului de investiții prevăzut la art. 1 se realizează din fonduri externe nerambursabile, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare, Axa Prioritară 2 – „Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil și eficient”, iar oiectivul specific „Creșterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor”, de la bugetul de stat prin bugetul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Tot astăzi se va discuta şi Proiectul de hotărâre numărul 9 pentru aprobarea deschiderii punctului de trecere a frontierei de stat şi a biroului vamal de frontieră pe Aeroportul Tuzla.

În acest sens Ministerul Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General al Poliției de Frontieră Române, Ministerul Sănătății prin Direcția de sănătate publică a județului Constanța, structurile teritoriale ale Ministerului Finanțelor Publice, și ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, trebuie să asigure personalul necesar pentru efectuarea controlului la trecerea frontierei de stat.

Spațiile și utilitățile necesare pentru desfășurarea activităților de control la trecerea frontierei de stat, pentru activitatea vamală și pentru desfășurarea activităților de control sanitar-uman și fitosanitar se asigură, cu titlu gratuit, de către S.C. Regional Air Services S.R.L. în calitate de administrator al Aeroportului Tuzla.

Programul de funcționare al punctului de trecere a frontierei de stat şi al biroului vamal de frontieră este același cu cel al Aeroportului Tuzla, de luni până vineri între orele 08:00-16:00.

În punctul de trecere a frontierei de stat şi în biroul vamal de frontieră, deschise se asigură controalele specifice pentru toți pasagerii și mărfurile fiecărui zbor internațional.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu