LIVE VIDEO IPS Pimen este inmormantat la Sihastria Putnei, intr-o ceremonie UNICA in istoria Bisericii Ortodoxe Romane

Postat la: 22.05.2020 16:15

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Pimen, este înmormântat, vineri, la Mănăstirea Sihăstria Putnei, slujba fiind oficiată de ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei și Bucovinei, ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului şi PS Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi.

Este o slujbă unică în istoria Bisericii Ortodoxe Române, din cauza restricțiilor impuse de autorități. La slujbă participă sute de credinţioşi, dar şi autorităţi locale şi judeţene.

”Nădăjduim că, la pomenirea ce se va face la 40 de zile de la trecerea sa la cele veşnice, situaţia să fie cu mult îmbunătăţită şi restricţiile vor fi reduse, astfel încât să avem posibilitatea cu toţii de a cinsti aşa cum se cuvine pe acest vrednic Arhipăstor al Bisericii lui Hristos din Moldova”, a transmis Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, IPS Pimen, infectat cu coronavirus, a încetat din viaţă miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50 la Institutul ”Matei Balş” din Capitală, în urma unui al doilea atac de cord.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu