Lituania multumita de intentia SUA de a trimite mai multe trupe in Polonia

Postat la: 13.06.2019 22:56

Ministrul lituanian al apărării Raimundas Karoblis a salutat joi planul SUA de a trimite mai multe trupe în Polonia, estimând că în acest fel va creşte securitatea în întreaga regiune, relatează agenţia DPA, potrivit agerpres.ro.

''Nu numai Polonia va beneficia de pe urma acestei desfăşurări (de trupe), ci toate statele baltice'', a declarat Karoblis pentru agenţia de presă BNS.

Citește și: A comis-o pentru prima dată de la condamnarea lui Dragnea! Ce a putut să zică Viorica Dăncilă

Preşedintele american Donald Trump şi omologul său polonez Andrzej Duda au anunţat miercuri planul privind sporirea prezenţei militare americane în Polonia cu până la 2.000 de militari suplimentari.

Aceste forţe ar putea fi aduse din cele staţionate deja în Germania sau în alt loc în Europa. O decizie definitivă privind numărul de militari nu a fost încă anunţată.

Citește și: Ion Țiriac aruncă bomba! Acuzații grave la adresa BNR

''Credem că numărul de militari care participă la exerciţii în Lituania va creşte. Credem că el va creşte şi aceasta este o contribuţie directă la securitatea noastră'', a mai spus Karoblis.

Lituania, ţară membră a NATO, şi vecinele sate baltice Estonia şi Letonia au subliniat anterior preocupările lor în materie de securitate în legătură cu actualul conflict din Ucraina.

Washingtonul şi-a întărit deja prezenţa în Polonia în 2017 şi are în această ţară circa 4.500 de militari desfăşuraţi prin rotaţie.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu