Liga Militarilor Profesionisti-10 ani de activitate. Interviu cu presedintele ligii Danut Albu

Postat la: 17.09.2020 01:36


  • Liga Militarilor Profesioniști împlinește astăzi, zece ani de la înființare.

În timp numele ligii a ajuns să fie cunoscut, și mai ales recunoscut, în toate structurile Armatei Române.

Despre toată această perioadă am discutat cu Dănuț Albu, președintele acestei prestigioase asociații socio-profesionale.
 
Domnule Albu, ocupați funcția de președinte al Ligii Militarilor Profesioniști  de 10 ani, iar astăzi este zi de sărbătoare pentru dumneavoastră și pentru cei care v-au fost alături în „misiune” în tot acest timp. Astăzi, când sărbătoriți un deceniu de activitate şi de existență a Ligii, ne puteți spune care a fost contribuția LMP la viața militară în acești ani și cum vă poziționați, având în vedere contextul legislativ?
 
LMP este o asociație socio-profesională, apolitică, non-  guvernamentală și de la constituire a avut ca scop  să stimuleze activitățile profesionale prin desfășurarea de diverse activități și proiecte, să dezvolte dorința de performanță și competitivitate între camarazi, să deruleze campanii de întrajutorare pentru militarii aflați în situații grele, dar și să promoveze activități care să ajute la deconectarea de la stresul cotidian.
 
Drumul pe care ați pornit acum 10 ani a fost unul anevoios? Cum s-a reflectat acest lucru în colaborarea cu camarazii alături de care ați pornit acest proiect?
 
Niciun început de drum nu este ușor și niciodată nu-ți poți duce la   bun sfârșit misiunea fără eforturi susținute, dar pot spune că pe noi, militarii, cultura organizațională construită de-a lungul timpului, încă din vremurile în care nu știam ce e aceea cultură organizațională, ne ajută foarte mult. Camaraderia în arme și în cuget, precum și dorința de a ne sluji cu demnitate patria au creat acel climat familial special în care fiecare ajută pe fiecare și acordă respect fiecăruia. LMP este un tot unitar.
 
Câți  camarazi au ales de-a lungul timpului să se alature Ligii ca membri? Cine poate adera, practic, la Ligă și cine nu? Exista un set de cerințe obligatorii în acest sens?

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu