Liderii PSD spun NU unei colaborari cu Ponta, insa nu definitiv. Varianta anticipatelor, EXCLUSA (surse)

Postat la: 11.10.2019 23:32

Lideri PSD, întruniţi vineri seara în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al partidului, au avut de luat o decizie crucială pentru soarta partidului în perioada imediat următoare: relaţia cu Pro România, partidul condus de Victor Ponta.

Deşi o alianţă cu Pro România le-ar asigura din nou majoritate în Parlament, liderii PSD au votat în unanimitate să respinsă o asemenea colaborare, în condiţiile în care Klaus Iohannis a anunţat deja că nu va mai desemna un premier de la PSD.

Refuzul de a colabora cu Ponta nu este însă unul definitiv. Potrivit surselor din cadrul şedinţei, liderii PSD lasă o portiţă deschisă spre Pro România, în cazul în care Ponta "îşi revizuieşte atitudinea". Astfel, fostul premier ar trebui să rupă orice legătură cu Iohannis, PNL şi USR dacă vrea să negocieze cu foştii săi colegi din PSD.

În acest context, liderii PSD au mai votat ca partidul să se poziţioneze pe o linie de opoziţie dură, să nu voteze un viitor guvern propus de Iohannis şi să se opună organizării de alegeri parlamentare anticipate.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu