Liberalii iși continua ofensiva in Washington. Raetchi la Capitoliu

Postat la: 07.12.2017 08:54

PNL încearcă să profite de posibila răceală intervenită între conducerea PSD și SUA după schimbul recent de mesaje între Departamentul de Stat și președinții Camerei Deputaților și Senatului.

Rachetele Patriot NU sunt atât de eficiente precum se credea: România tocmai a achiziționat câteva baterii

După ce, în urma cu doua săptămâni, președintele PNL Ludovic Orban a avut o serie de discuții în Capitala Statelor Unite, în aceste zile și coordonatorul comisiei pentru Apărare și Siguranță Națională a PNL, deputatul Ovidiu Raetchi, a efectuat un turneu în Washington. Aparent, obiectivul lui Raetchi a fost sa dezvolte parteneriatele liberalilor cu congresmenii și think-tank-urile americane din domeniul securității, în condițiile în care România va investi circa 10 miliarde de euro în dotări moderne pentru Armată în următorii ani.

Pe lista întâlnirilor lui Raetchi apar experți în problema Moldovei sau Afganistanului, organizații precum Atlantic Council sau Center for European Policy Analysis și congresmeni republicani ca Jim Banks, fost veteran din Afganistan și membru al Comisiilor pentru Forțele Armate și pentru Problemele Veteranilor.

Discuțiile din Congres au vizat legislația americană privind drepturile veteranilor din teatrele de operații, inclusiv în chestiuni mai sensibile precum tratamentul asigurat în cazul sindromului de stres post-traumatic, existând intenția ca și Romania să își dezvolte legislația în această direcție.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu