Liberalii anunța: 99% șanse pentru anticipate in iunie

Postat la: 14.02.2020 20:32

În luna iunie vom avea alegeri anticipate cu o precizie de 99%, pe măsură ce apar tot mai multe argumente pentru a susține acest scenariu, precum eficiența în guvernare sau o reală legitimitate, a afirmat deputatul liberal Ovidiu Raețchi.

Vezi și: OFICIAL - Anticipate în 50 de zile de la dizolvarea Parlamentului / Vot pe liste suplimentare oriunde în țară / Guvernul a trimis OUG în Parlament

“Argumentul folosit îndeobște de cei care cred ca alegerile anticipate sunt imposibile este acesta: "parlamentarii nu vor accepta să-si piardă privilegiile". Si acest argument e foarte corect, mai ales pentru masa amorfă de aplaudaci fără carieră aduși de Dragnea în Parlament în 2016. Dar exista un element special care trebuie luat în calcul în actualul context: timpul. Nu vorbim despre doi sau trei ani de mandat, ci despre câteva luni, probabil cinci. Exista vreun beneficiu pentru care pesedistii de pluton, care nu s-au remarcat cu nimic și care în mod normal ar pleca acasa, ar fi dispuși să își sacrifice privilegiile în negocierea cu Ciolacu și Stănescu? Ei bine, da - în fapt anticipatele sunt pentru toți acești parlamentari șterși o șansă nebănuită de a mai avea ceva de negociat. Pentru a conta pe disciplina lor, Ciolacu e obligat să îi bage în seamă, să le ofere o nesperată oportunitate la liste parlamentare și locale. Pe scurt, e unul din acele rare momente în care tocmai egoismul și oportunismul parlamentarului anonim - cel care făcea imposibile anticipatele - ajută, în mod paradoxal, la declanșarea lor.

Acest argument de realpolitik era singurul care mai trebuia bifat pentru a avea o șansă reală de a ajunge la anticipate. În rest, toate argumentele care țin de decență, eficiență în guvernare, legitimitate reală - toate pledează de multă vreme pentru alegeri anticipate. În aceste condiții, e tot mai clar: în iunie vom avea, cu o precizie de 99%, alegeri anticipate!”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

Comentarii

Adauga un comentariu

Adauga comentariu

Nume*

Comentariu